Versoepelingen en Corona: wat betekent dit voor onze opleidingen?

Tijdens het overlegcomitee van 5 maart 2021 werd er eindelijk een plan vrij gegeven met versoepelingen die een impact zullen hebben op onze activiteiten in de gunstige zin.

Impact op onze theorie-opleidingen

Onze theorie-opleidingen in de klas zullen terug kunnen doorgaan vanaf mei 2021. Tot die datum blijven we de opleidingen via ons afstandsonderwijs organiseren. Als de Horeca terug opengaat, zijn wij ook opnieuw in staat om op een veilige manier deze opleidingen te organiseren. Steeds uiteraard met het nodige respect voor de veiligheidsmaatregelen.

Impact op onze praktijkopleidingen

Normaal gezien zullen buitenactiviteiten terug mogelijk worden vanaf 1 april 2021. Dit zal dus normaal ook leiden tot een nieuw protocol vanwege de FOD Mobiliteit & Vervoer (onder voorbehoud).

Het overlegcomitee besliste het verbod op verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden vanuit en naar België, voorlopig aan te houden tot 18 april 2021.

Dit heeft voor gevolg dat onze opleidingen tussen 1 april en 18 april in Nederland zullen worden geherlocaliseerd naar een Belgische haven. We denken dan vooral aan onze praktijkopleidingen RYA Competent Crew en RYA DaySkipper.

Onze meerdaagse opleidingen gaan in normale omstandigheden ook uit van overnachting aan boord. We zijn nu al zeker van dat slapen aan boord niet mogelijk zal zijn.

De ééndaagse opleidingen in België zullen als het meezit dus gewoon kunnen doorgaan vanaf april.

Conclusie

Er is nu eindelijk hoop op beterschap. Iets waar we ongetwijfeld allemaal naar uitgekeken hebben.

In het kort samengevat:

  • Alle geïmpacteerde cursisten zullen persoonlijk worden gecontacteerd.
  • In alle opleidingen zullen steeds de geldende veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.
  • Theorie-opleidingen voor 1 mei 2021 worden omgevormd tot afstandsonderwijs. Cursisten kunnen ook verschuiven naar een fysieke cursus op latere datum.
  • Praktijkopleidingen tot 1 april blijven opgeschort.
  • Praktijkopleidingen tussen 1 april en 18 april in Nederland zullen doorgaan in België waar van toepassing.

Al het voorgaande is onder voorbehoud in functie van de evolutie van de pandemie.

Speak Your Mind

*