Corona COVID-19 : enkele belangrijke maatregelen

Update: zaterdag 6 maart 2021 15:30

Richtlijnen van de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de pleziervaart

Richtlijnen tijdens onze theorieopleidingen in klasverband

  • Alle theorieopleidingen in klasverband zijn opgeschort tot nader order.
  • Als organisatie gaan we ons aligneren op de heropening van de Horeca. Dit wil concreet zeggen dat alle fysieke lessen al zeker zijn opgeschort tot 1 mei 2021.
  • Daar waar mogelijk wordt er door de school overgeschakeld naar afstandsonderwijs via ZOOM. Alle geïmpacteerde cursisten zullen persoonlijk worden gecontacteerd.

Richtlijnen tijdens onze praktijkopleidingen

Tijdens de praktijkopleiding zullen de volgende regels gelden:

  • Momenteel zijn er door het recentste protocol van de FOD Mobiliteit & Vervoer, geen vaaropleidingen toegelaten alvast tot eind Maart 2021. Alle praktijkopleidingen voor maart komen dus te vervallen. Meer info hier.
  • Door de beslissingen van het overlegcomitee van 5 maart 2021, gaan we ervan uit dat we de praktijklessen terug mogen aanvatten vanaf 1 april. Dit moet nog wel bevestigd worden door een nieuw protocol van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Overnachtingen op vaartuigen zullen nooit kunnen plaatsvinden.
  • Op onze vaartuigen kan de social distancing niet (altijd) gegarandeerd worden en is een mondmasker verplicht voor alle opvarenden, zowel studenten als instructeur. Je dient zelf als cursist in dit mondmasker te voorzien. De boot wordt ontsmet voor en na gebruik. Voor het aan boord komen moeten de handen gewassen en/of ontsmet worden onder begeleiding van de instructeur.

Geen paniek!

Deze maatregelen zijn verplicht. Indien ze niet nageleefd worden kan je de toegang tot de opleiding worden geweigerd.

Neem dus zelf je verantwoordelijkheid en draag zorg voor de mensen rondom jou. #staysafe #samentegencorona

Danny Bisaerts – Zaakvoerder Vaarschool.be

Informatie van de overheid via http://www.info-coronavirus.be/

Trackbacks

  1. […] Tengevolge de Corona COVID19 crisis kan er voorlopig niet worden ingeschreven voor deze ervaringtochten. We hopen binnenkort het aanbod terug te kunnen inplannen. Voor meer info, volg onze Corona-pagina. […]

  2. […] zijn rare tijden. Alles wordt overschaduwd door de mondiale Corona-crisis. We hebben in zo’n tijd wel eens de neiging om in onze schulp te kruipen. Maar dat hoeft […]