Corona COVID-19 : enkele belangrijke maatregelen

Update: zondag 3 januari 2021 18:00

Richtlijnen van de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de pleziervaart

Richtlijnen tijdens onze theorieopleidingen in klasverband

Alle theorieopleidingen in klasverband zijn tengevolge van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van 23 Oktober 2020 (en de daar op volgende verstrengingen die ingaan op 2 november) opgeschort tot nader order.

Daar waar mogelijk wordt er door de school overgeschakeld naar afstandsonderwijs via ZOOM. Alle geïmpacteerde cursisten zullen persoonlijk worden gecontacteerd.

Richtlijnen tijdens onze praktijkopleidingen

Tijdens de praktijkopleiding zullen de volgende regels gelden:

  • Op onze vaartuigen kan de social distancing niet (altijd) gegarandeerd worden en is een mondmasker verplicht voor alle opvarenden, zowel studenten als instructeur. Je dient zelf als cursist in dit mondmasker te voorzien. De boot wordt ontsmet voor en na gebruik. Voor het aan boord komen moeten de handen gewassen en/of ontsmet worden onder begeleiding van de instructeur.

Opleidingen op Nederlands grondgebied

Tengevolge de verstrenging van de regels in Nederland zullen alle nog te starten opleidingen op het Nederlands grondgebied worden afgelast vanaf 15 oktober. Deze opleidingen zullen, gezien het einde van het vaarseizoen, verplaatst worden naar begin van vaarseizoen 2021. Een planning wordt hiervoor momenteel opgesteld en verder communicatie met de getroffen studenten volgt hierover.

Geen paniek!

Het is vooral belangrijk om niet te panikeren.

Elkaar beleefd wijzen op het niet helemaal correct naleven van de maatregelen wordt aangemoedigd. Samen kunnen we een nieuwe lockdown vermijden. Deze maatregelen zijn verplicht. Indien ze niet nageleefd worden kan je de toegang tot de opleiding worden geweigerd.

Neem dus zelf je verantwoordelijkheid en draag zorg voor de mensen rondom jou. #staysafe #samentegencorona

Danny Bisaerts – Zaakvoerder Vaarschool.be

Informatie van de overheid via http://www.info-coronavirus.be/

Trackbacks

  1. […] Tengevolge de Corona COVID19 crisis kan er voorlopig niet worden ingeschreven voor deze ervaringtochten. We hopen binnenkort het aanbod terug te kunnen inplannen. Voor meer info, volg onze Corona-pagina. […]

  2. […] zijn rare tijden. Alles wordt overschaduwd door de mondiale Corona-crisis. We hebben in zo’n tijd wel eens de neiging om in onze schulp te kruipen. Maar dat hoeft […]